Broušení
- princip a podstata broušení
- základní rozdělení broušení, metody
- použití technologie
- nástroje, stroje
- bezpečnost práce při broušení
Charakteristika:
- Je dokončovací metoda obrábění rovinných, válcových nebo tvarových vnějších a vnitřních ploch nástrojem, jehož břity jsou tvořeny zrny tvrdých materiálů, navzájem spojených vhodným pojivem.
- Nástroj břity jsou tvořeny volnými zrny nebo zrny navzájem spojených pojivem.
- Pojivo spojuje zrna brusiva do požadovaného tvaru brousícího nástroje.
- Každé zrno má jinou geometrii.
- Zrna dělíme na volná (brousící a leštící pasty a prášky) a vázaná (brousící kotouče, brousící tělíska, segmenty).
- Velké množství zrn tvoří břit, který odebírá třísky různých velikostí.
Použití
Je možné brousit tvrdé kalené (kalení je způsob tepelného zpracování ocelí) a cementované (cementování je sycení povrchu uhlíkem v kapalném, plynném nebo tuhém prostředí) součásti, slinuté karbidy (slinutý karbid je materiál pro výrobu obráběcích nástrojů) i jiné tvrdé kovové a nekovové materiály.
Základní rozdělení broušení
- Podle tvaru broušené plochy
- na vnější rotační plochy
- na vnitřní rotační plochy (na díry)
- na rovinné plochy
- na ostření nástrojů
- na ozubená kola
- na závity
- Podle druhu práce
- stojanové brusky
- hrotové brusky
- bezhroté brusky
- brusky na díry
- rovinné brusky
- brusky na ostření nástrojů
- speciální brusky (na závity, na ozubená kola, klikové hřídele
Brusky
Jsou stroje pro obrábění součástí broušením, při broušení. Posuv do závěru koná obrobek, někdy i nástroj.
Volba brousícího kotouče
Jeho tvar a velikost, závisí na tvaru plochy broušené na součásti. Podle materiálu obrobku a jeho mechanických vlastností se volí typ brusiva tvrdost kotouče. Aby byla zachována samoostřící schopnost kotouče, volí se pro broušení tvrdších materiálů kotouče měkčí a naopak.
Brusivo
Je to tvrdá nebo houževnatá krystalická látka, kterou lze brousit jiné měkčí materiály. Například přírodní (kůže, pískovec, křemen, diamant) a umělé (umělý diamant).
Metody broušení
- Rovinné broušení
Obrobek koná přímočarý vratný pohyb, pokud je obrobek širší než kotouč, posouvá se ve směru kotouče, pokud je užší, tak se brousí zapichovacím způsobem.
- Bezhroté
Brousí se jím válcové a tvarové plochy. Součást není upnuta, vkládá se mezi brousící a podávací kotouč obrobek je podepřen.
- Vnější do kulata
Brousíme jím dlouhé součásti.
- Vnitřní do kulata
Nástroje pro broušení
- Brousicí kotouč
- Segmenty
- Pásy
- Kameny
Rozdělení brousících nástrojů podle tvrdosti:
Je definována jako odpor, který klade zrno proti vylomení z brousícího nástroje. Tvrdost kotouče je označována písmenky A-Z při čemž A je nejměkčí a Z nejtvrdší.
Běžně se používají kotouče:
- Měkké I, J, K
- Střední L, M, N, O, P, Q
- Tvrdé R, S, T
Chlazení
Vysoká řezná rychlost při broušení způsobuje, že v místě řezu vzniká značné množství tepla. Je pro to ve většině případů při broušení nutné použít chladicí kapaliny, které mají 3 funkce:
- Odvádí část tepla vzniklého při broušení
- Snižují tření v místě řezu a tím i množství vzniklého tepla
- Odplavují vzniklé třísky i odlomené části zrn kotouče
Chladicí kapalina by měla být přiváděna v dostatečném množství!
Zásady bezpečnosti práce
- Brousicí stroj (bruska) smí být uvedena do chodu pouze proškoleným pracovníkem.
- Pracovník při práci nestojí přímo proti kotouči.
- Musí se používat ochranné brýle a nesmí se nosit řetízky, prstýnky a musí být pevně stažené vlasy a pracovní oděv musí přiléhat k tělu.